Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan työttömyys on vähentynyt hieman

Työttömien määrä Vantaalla on aavistuksen verran laskussa. Tammikuun alussa työttömiä oli 14,8 prosenttia työvoimasta, kun heinäkuussa työttömyysprosentti oli 16,8.

–  Vuodenvaihteesta lähtien työttömien määrä on tullut muutamilla henkilöillä alaspäin, kertoo Vantaan työllisyyspalveluiden johtaja Susanna Taipale-Vuorinen.

Tammikuun viikolla 3 ilman työtä oli yhteensä 17 984 henkeä. Heistä 13 424 oli työttömänä ja 4 560 lomautettuna.

Vantaan työvoimaksi lasketaan 121 688 henkeä.

Taipale-Vuorinen sanoo, että työttömyysluvut ovat kovia. Vuosina 2019–20 ennen koronapandemiaa Vantaan työttömyysaste oli keskimäärin hieman yli kahdeksan prosenttia.

Eniten koronarajoitusten vuoksi on tullut työttömiä sekä lomautettuja matkailu- ja palvelualalta.

Taipale-Vuorinen luo uskoa parempiin aikoihin, kun rokottaminen edistyy, ja kannustaa esimerkiksi pohtimaan kouluttautumista uudelle alalle.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan koko maassa oli joulukuussa 212 000 työtöntä. Se on 48 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,8 prosenttia, mikä on 1,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Lue myös: Koronavirus toi ikävän ennätyksen: Vantaalla historian suurimmat työttömyysluvut – kohdistuu erityisesti nuoriin ja Aviapoliksen alueelle

7 000 nuorelle ja 9 000 vieraskieliselle vantaalaiselle työttömälle uutta palvelua – "Mistä työpaikkoja saadaan millään kokeilulla, jos niitä ei ole?"