Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki kommentoi Ruuna-kahvilan sopimuksen irtisanomista – "Olemme saaneet paljon palautetta"

Vantaan kaupunki on irtisanonut Håkansbölen kartanolla sijaitsevan pehtoorin kahvila ja sisustuspuoti Ruunan vuokrasopimuksen.

Kaupunki julkaisi asiasta tiedotteen, jossa kerrotaan, että kahvilatoimijan vuokrasopimus päätettiin irtisanoa maaliskuun lopusta lähtien, koska keväällä 2021 alkava kartanon Ison tallin kunnostus tulee heikentämään kahvilan toimintaedellytyksiä samassa pihapiirissä.

– Olemme kuitenkin saaneet paljon palautetta tästä etupainotteisesta ratkaisusta, minkä johdosta olemme tarjonneet nykyiselle yrittäjälle mahdollisuutta jatkaa toimintaansa elokuuhun saakka, kommentoi ratkaisua Vantaan toimitilapäällikkö Pasi Salo.

Kaupunki kilpailuttaa kartanon ravintolatoiminnot uudelleen. Ravintola- ja juhlatilapalveluiden julkiseen hankintaan on kaikilla halukkailla mahdollisuus osallistua, myös nykyisellä yrittäjällä.

Kartanon rakennusten kunnostusten myötä vuokrattava kokonaisuus laajenee olennaisesti nykyisestä. Se on myös syynä siihen, että nykyinen vuokrasopimus on irtisanottu, ja alueen toiminnot avataan kilpailutukselle uudelleen.

– Yritystoiminnan kannattavuuden näkökulmasta alueella ei voi olla kahta eri toimijaa, jotka osittain kilpailevat keskenään. Toisaalta juhlatilan ”antaminen” nykyiselle toimijalle suoraan olisi myös kyseenalaista yleisen tasapuolisuuden ja hallintolain näkökulmasta, kommentoi Salo tiedotteessa.

Kilpailutus järjestetään tämän kevään aikana.

Lue myös:

Suosittu kahvila sai lähtöpassit Hakunilassa – Yrittäjä: Luulin irtisanomista ensin vitsiksi