Vajoamisvaarassa olevan Kehä III:n korjaus Askistossa alkaa – Pakkalan ja Vantaankosken välille tehdään lisäkaistat

Kehä III:lla Askiston kohdalla korjataan muun muassa lahoava puupaalutus. Arkisto/Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Puupaalutuksen lahoamisesta kärsivää Kehä III:sta Askiston kohdalla aletaan korjata maaliskuun lopussa. Odotettu korjaus tehdään runsaan kahden kilometrin matkalla Espoon ja Vantaan rajalta Vihdintielle saakka. Samalla rakennetaan 2,5 kilometriä meluaitaa ja -kaidetta suojaamaan Askiston pientaloaluetta. Kehätien Askiston kohdalla liikkuu noin 48 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Urakkaan kuuluu lisäksi kaksi korjattavaa ja peräti kahdeksan uutta siltaa sekä yksi uusi eritasoliittymä.

Työt kestävät noin kolme vuotta, joista kahtena ensimmäisenä tehdään pääasiassa tien pohjarakenteen kunnostamista ja Vihdintien siltojen korjausta.

Kehä III:n mittavassa korjausurakassa rakennetaan myös kolmannet kaistat Vantaankosken ja Pakkalan välille kolmen kilometrin matkalle. Väli on Kehä III:n vilkkaimmin liikennöity osuus, jossa liikkuu jopa 76 000 ajoneuvoa vuorokaudessa ja liikennemäärän ennustetaan vain kasvavan.

Kaistojen rakentamisen yhteydessä korjataan Nuolitien länsipuolella sijaitsevan sillanpenkereen painuma ja parannetaan joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyjä sekä kevyen liikenteen yhteyksiä.

Lisäkaistat sekä niiden edellyttämät liittymä- ja pysäkkijärjestelyt valmistuvat tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä ja parannustyöt kokonaisuudessaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Hankkeen kustannusarvio on 38,5 miljoonaa euroa. Siitä valtion osuus on 30 miljoonaa euroa ja Vantaan kaupunki maksaa 8,5 miljoonaa euroa.

Lue myös: Askiston kohta Kehä III:lla sortumavaarassa: kauan odotettu korjaus on nyt lähempänä kuin koskaan

Kehä III jäi ilman remonttirahaa – projektipäällikkö: ”En usko, että vuoden siirto korjauksessa on merkittävä”

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut