Vantaalainen kuntosali pysyy auki –  Yrittäjä: Tulkitsen, että voimme olla vielä viikon avoinna"

Power Fit Vantaa -kuntosalin yrittäjä odottaa kirjallista sulkemismääräystä. Power Fit Vantaa

Tiina Örn

Vantaan Sanomat uutisoi keskiviikkona, että vantaalainen yrittäjä Jarkko Mihailov ei aio sulkea Koivuhaassa Power Fit -kuntosaliaan, jos ei saa Etelä-Suomen aluehallintovirastolta (avi) kirjallista sulkemismääräystä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määräsi kaikki kuntosalit ja muut liikuntapaikat Helsingin ja Uudenmaan, Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla suljettaviksi torstaista 1. huhtikuuta alkaen. Määräys on voimassa kaksi viikkoa eli 14. huhtikuuta asti.

Power Fit -sali on edelleen perjantaina 2. huhtikuuta avoinna.

– Odotan sulkemispäätöstä avilta. Päätöstä koskee seitsemän päivän tiedoksisaantiaika. Tuttu yrittjäni soitti keskiviikkona aviin ja kysyi, mitä tiedoksisaantiaika tarkoittaa. Sieltä ei saatu selkeää vastausta, Mihailov kertoo.

Mihailov tulkitsee, että periaatteessa kaikki 1. huhtikuuta suljettavaksi määrätyt paikat voivat olla normaalisti auki vielä seitsemän päivää

– Tulkitsen, että voimme olla vielä viikon avoinna. Sen jälkeen katsotaan, että sulkumääräyksen on pitänyt tavoittaa sinut, Mihailov kommentoi.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Oona Mölsä toteaa Vantaan Sanomille, etteivät yrittäjät saa Mihailovin toivomaa kirjallista sulkemismääräystä, vaan päätös on julkaistu hallintolain mukaisena yleistiedoksiantona.

Mihailov kummastelee avin kommenttia.

– Kyllä hyvin moni kuntosaliyrittäjä on saanut erillisen, heille osoitetun määräyksen. Sille voi olla tarvetta esimerkiksi kustannus- tai muuta tukea haettaessa.

Mölsä lisää, että aluehallintoviraston näkemyksen mukaan toimija saa päätöksen tiedokseen tullessaan tietoiseksi päätöksen sisällöstä, mutta viimeistään seitsemäntenä päivänä päätöksen julkaisemisajankohdasta.

– Käytännössä jos toimija tiedostaen jättää päätöstä noudattamatta seitsemän vuorokauden ajan, on melko selvää, että hän on päätöksestä tietoinen.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut