Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa teki ylijäämäisen tuloksen koronatukien avulla – valtuustossa harmiteltiin syksyllä päätettyjä säästöjä

Viime vuonna Vantaan kaupungin talous näytti menevän pahasti kuralle koronapandemian vuoksi. Sen vuoksi kuntapäättäjät tekivät pitkin hampain säästöpäätöksiä ja hyväksyivät lähivuosien toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi.

Pahinta sukellusta ei kuitenkaan tullut, koska valtio tuki kuntia usealla potilla. Vantaa sai koronatukea yhteensä noin 90 miljoonaa euroa. Vantaan tilikausi päättyi 54,6 miljoonan euron ylijäämään.

–Tuosta 90 miljoonasta eurosta 73,8 miljoonaa euroa saatiin valtionosuuksien ja noin 16 miljoonaa euroa yhteisöveron kautta, selvittää Vantaan talous- ja strategiajohtaja Matti Ruusula.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi tilinpäätöksen maanantai-iltana ja puheissa jo harmiteltiin tehtyjä säästöjä muun muassa palveluissa ja kiinteistöveron nostoa.

Kaikki valtuustoryhmät jättivät tilinpäätökseen yhteisen pöytäkirjalausuman, että uudelle valtuustolle pitää tehdä selvitys, miten korona-aikana syntynyt hoito-, koulutus- ja palveluvelka saadaan kurottua. Myös lisärahoitus tulevaksi syksyksi pitää selvittää.

Juttua muutettu 12.5. klo 10.50. Valtion koronatuen määrä korjattu ja lisätty Matti Ruusulan kommentti. Uutisessa aiemmin mainittu 81,5 miljoonan euron verotulomenetysten korvaus ei liity koronatukeen, vaan on yksi normaali erä valtionosuuksissa, jolla korjataan valtion tekemien verotuspäätösten, kuten henkilöverotuksen erilaisten vähennysten vaikutusta kunnille.

Lue myös: Vantaan budjetti ei ollut läpihuutojuttu – Puolueiden rivit repesivät äänestyksissä

Lue myös: Millä Vantaan talous saadaan ylös suosta? – Näin päättäjät kommentoivat

Lue myös: Koronan kurittama kaupunki pannaan kuntoon uudella ohjelmalla – Kiristyykö vantaalaisten verotus?

Lue myös: Vantaan budjettiesitys saa armoa ja risuja – Valtuutetut esittävät vaihtoehtoja kiinteistöveron korotukselle