Huomio 15–30-vuotias mies! – Nyt pääset liikkumaan ilmaiseksi hittilajien parissa ja kehittämään samalla mobiilisovellusta

Liikunta: Vantaa kannustaa nuoria miehiä elintaparemonttiin.

Frisbeegolf on yksi lajeista, joita vantaalaiset nuoret miehet pääsevät testaamaan. Katja Juurikko

Mikko Välimaa

Vantaalaiset 15–30-vuotiaat nuoret miehet pääsevät tänä kesänä kokeilemaan maksutta uusia liikuntalajeja ja saavat neuvoja elintapamuutosten tekemiseen.

Kaupungin tarjoaman hankkeen tavoitteena on tehdä nuorten miesten kesästä kokemus- ja arkiliikkumisen seikkailu.

Vantaan kaupungin hyvinvointimentorointihankkeen projektiasiantuntija Marianna Suonpää kertoo, että toimintaan ilmoittautui kevään kutsuntojen aikaan kymmenkunta nuorta. Mukaan odotetaan vielä ainakin pariakymmentä uutta nuorta.

– Toivomme, että mukaan lähtisi erityisesti sellaisia nuoria, jotka kokevat, että omissa elintavoissa on parannettavaa.

Osallistujille on tarjolla mobiilisovellus ja hyvinvointimentorin palveluja.

Tapaamisissa tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja arkiliikkumisen mahdollisuuksiin sekä kaupungissa tarjottaviin liikunta-, nuoriso-, kulttuuri- ja terveyspalveluihin. Osallistujat pääsevät kokeilemaan muun muassa retkeilyä, ulkokuntosaleja, frisbeegolfia sekä nuorisotalojen ja muiden vantaalaisten toimijoiden palveluja.

Tapaamisia on noin kerran viikossa.

– Viikoittaisissa kokoontumisissa kokeillaan eri lajeja, ja tekemistä voi ehdottaa myös itse. Mobiilisovelluksen avulla saa puolestaan palautetta ohjaajalta liikkumiseen tai muihin elintapoihin liittyen, Suonpää kertoo.

Mobiilisovelluksesta löytyy ohjeita, vinkkejä ja tehtäviä. Nuoret myös haastetaan keksimään omia liikkumistehtäviä toisille mobiilisovelluksen käyttäjille.

– Tarkoituksena on tehdä nuorille miehille myös tästä koronan varjostamasta kesästä monipuolisia kokemuksia ja aktiviteetteja sisältävä kesä.

Kokoontumisia on suunniteltu kesä–heinäkuun ajaksi. Ensimmäinen on jo 27. toukokuuta.

Houkutuksena osallistujien kesken arvotaan 50 euron arvoinen lahjakortti.

Halukkaat voivat ilmoittautua hyvinvointimentori Inka Mannojalle (puhelinnumero on 040 190 7136 ja sähköposti inka.mannoja@vantaa.fi). Mannojalta saa myös lisätietoja.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut