Raatikon uusi johtaja on valittu – Tanssijana ja koreografina niin Suomessa kuin ulkomailla toiminut Jaakko Toivonen aloittaa tanssiteatterin johtajana tammikuussa

Tanssitaiteilija Jaakko Toivonen ottaa Raatikon ohjat ensi vuonna, jolloin tanssiteatteri täyttää 50 vuotta. Raatikko
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Tanssiteatteri Raatikon johtajaksi 16 hakijan joukosta valittu Jaakko Toivonen on raahelaissyntyinen tanssitaiteilija, joka on tehnyt ammattikoreografin töitä vuodesta 2001 alkaen. Toivonen siirtyy Tanssiteatteri Raatikkoon Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellisen johtajan paikalta, jossa hän aloitti kolmisen vuotta sitten.

Raatikon nykyinen teatterinjohtaja Marja Korhola jää eläkkeelle ensi vuoden alkupuolella.

Vuonna 1973 syntynyt Toivonen on opiskellut koreografiksi Rotterdamin Codarts tanssiakatemiassa ja hän on johtanut monitaiteellisia projekteja, luonut teoksia kuuluisille tanssiryhmille sekä tehnyt yhteistyötä kansainvälisten tuotantotalojen kanssa. Monipuolisella urallaan hän on toiminut koreografina ja esiintyjänä ammattiryhmissä, vapaalla kentällä, televisiossa ja musiikkiteatteriesityksissä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Lisäksi hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä lapsille ja nuorille teatteria sekä tanssia tuottavien ryhmien kanssa.

Raatikossa yli 40 vuotta kestäneen uran tehneen Marja Korholan mielestä uudella johtajalla on erinomaiset edellytykset onnistua tehtävässään.

–  Hänellä on pitkä kokemus tanssin kentällä toimimisessa erilaisissa rooleissa: koreografina, esiintyjänä ja hallinnollisissa tehtävissä. Jaakko on persoonana helposti lähestyttävä ja tuo kansainvälisen kokemuksensa kautta uusia raikkaita ideoita Raatikkoon, Korhola kiteyttää.

– Jaakon tekemät lastenteokset voisi mielestäni suoraan liittää Raatikon ohjelmistoon, niissä on jotain tunnistettavaa, ”raatikkolaista" ja tietysti myös jotain uutta ja erilaista.

Katso myös: Teatteri Vantaan ja Tanssiteatteri Raatikon johtajat uskaltavat jo tuulettaa

Raatikkoa johtavan Marja Korholan tanssiura ratkesi jo kansakoulun kevätesityksen takarivissä – "Päätin, että joskus vielä olen tuolla edessä"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut