Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaralan Shell jouduttiin sulkemaan – nyt autio piha houkuttelee ilkivallantekijöitä ja hengailijoita

Yli 50 vuotta toiminut huoltoasema joutui lopettamaan toimintansa Vaaralassa keväällä ja nyt tyhjentynyt paikka houkuttelee ilkivallantekijöitä sekä muuta porukkaa.

Kuussillantien ja Hakunilantien risteyksessä sijaitsevan Shellin öljysäiliöt on kaivettu ylös ja kuljetettu pois. Huoltoasemarakennus on tyhjillään ja sen takana olevaan varastoon pääsee sisään, kertoo lähistöllä asuva nainen. Hän esiintyy jutussa lempinimellään Mia. Rakennuksia on sotkettu ja osittain rikottu.

Hiljattain hän oli kiinnittänyt huomionsa kovaa ääntä pitäviin miehiin, jotka olivat menneet yöllä varastoon reput selässään.

– Viime yönä (tällä viikolla) nuorisoa oli katolla, hän jatkaa.

Mia perheineen pitää aluetta rauhallisena

– Kun huoltoasema oli toiminnassa, se oli tuttu ja turvallinen. Nyt tyhjä ja ränsistynyt tila luo turvattomuutta. Sille kerääntyy kaikenlaista roskaa ja jätettä eikä sen kunnossapito kiinnosta enää ketään.

St1:n kiinteistöpäällikkö Mari Passoja-Juola kertoo saaneensa äskettäin tiedon, että tontilla liikkuu asiattomia ihmisiä.

– Ryhdymme toimenpiteisiin, hän sanoo.

Ikkunoihin laitetaan vanerit ja pihalle ajaminen estetään betoniporsailla. Passoja-Juola arvioi, että ne saadaan paikoilleen ensi viikon alussa.

ST1 joutui lopettamaan Vaaralan Shellin, koska se ei enää saanut ympäristölupaa Vantaan kaupungilta. Alueen pohjavesien tarkkailussa oli nähtävissä polttoaineperäisiä haitta-aineita, jotka olivat voineet olla peräisin jakeluasemalta.

Passoja-Juola sanoo, että yhtiö suunnittelee tontin myyntiä tai kehittämistä jollain tavalla, kunhan "ehdimme paneutua siihen". Hän toteaa, että huoltoasemarakennuksen vuokrausta ei harkita, sillä se on huonossa kunnossa.

– Tiesimme, että toiminta päättyy eikä sille ole enää tehty korjauksia. Se varmaankin puretaan.