12–15-vuotiaiden rokotukset alkavat Vantaalla maanantaina – Sähköinen ajanvaraus avautuu myöhään sunnuntai-iltana

Huoltajia ohjeistetaan tarkemmin oppilaiden rokotuksista Wilman kautta. Agata Anttonen

Vantaan kaupunki aloittaa 12–15-vuotiaiden koronarokotuksetmaanantaina 9. elokuuta. Rokotuksia annetaan seka kouluilla että keskitetyissä rokotuspisteissä.

– Jos katsoo Uudenmaan aluetta, niin Vantaa aikoo edetä 12–15-vuotiaiden rokotuksissa ripeästi. Tavoitteena on saada koko ikäryhmä rokotettua viikossa, Vantaan sosiaali- ja terveystoimen viestintäpäällikkö Petri Kosonen toteaa perjantaina 6. elokuuta.

Maanantaina 9. elokuuta ja tiistaina 10. elokuuta rokotetaan pääsääntöisesti 12 vuotta täyttäneitä kuudesluokkalaisia. Heitä rokotetaan ajanvarauksella väliaikaisissa keskitetyissä rokotuspisteissä Koivukylän, Lehtikuusen, Kartanonkosken ja Aurinkokiven kouluilla. Rokotuksen voi saada edelleen myös keskitetyistä rokotuspisteistä Myyrmäen Energia Areenalta, Tikkurilasta kauppakeskus Dixistä, Hiekkaharjusta Variasta sekä Korsosta Lumosta. Sähköinen ajanvaraus maanantain ja tiistain rokotuksiin avautuu myöhään sunnuntai-iltana koronarokotusaika-sivulle.

Myös toisella asteella aloittavat 15-vuotiaat opiskelijat voivat hakea rokotuksen maanantaina tai tiistaina rokotuspisteistä ajanvarauksella.

Kaikille halukkaille 7.–9.-luokkalaisille Vantaalla koulua käyville oppilaille järjestetään rokotus omassa koulussa keskiviikon 11. elokuuta ja perjantain 13. elokuuta välisenä aikana. Rokotteen voi käydä ottamassa myös ensi viikon jälkeen. Rokotuksen saa kouluterveydenhuollossa ilman ajanvarausta.

Rokotusta varten huoltajat täyttävät suostumuslomakkeen. Tarvittaessa alaikäinen voi myös itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan aina molempien huoltajien suostumus.

Suostumuslomake löytyy täältä. Lomake löytyy Vantaan kaupungin nettisivuilta myös ruotsiksi ja englanniksi.

Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Rokotusasioissa voi olla yhteydessä myös kouluterveydenhoitajaan tai koronarokotusten keskitettyyn puhelinpalveluun.

Huoltajia ohjeistetaan tarkemmin oppilaiden rokotuksista Wilman kautta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut