Myyrmäessä halutaan säilyttää mahdollisuus elokuvien esittämiseen ja nyt Kinomyyrin "seuraajalle" etsitään toista paikka

Kinomyyri on toiminut Myyrmäki-talossa vuosia ja nyt sen tilalle suunnitellaan nuorisotiloja. Elokuvateatteritoiminnalle haetaan tiloja muualta. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Myyrmäessä nousi hiljattain poru, kun Vantaan kaupunki kertoi suunnittelevansa uutta nuorisotilaa entisen elokuvateatterin Kinomyyrin paikalle Myyrmäki-taloon. Uutta tilaa tarvitaan, koska nykyiset nuorisotilat poistuvat käytöstä ostoskeskus Isomyyrin purkamisen vuoksi.

Kinomyyrissä elokuvissa käyneet harmittelivat hyvän leffateatteritilan tuhoamista ja kaupunki sai asiasta paljon palautetta, vaikka ymmärrystä nuortenkin tarpeelle on.

Kaupunkikulttuurin toimialalla todettiin, että eniten palautteen antajat kaipasivat kaupungin sponsoroimia matineaelokuvia ja senioreille suunnattuja näytöksiä. Sen perusteella pohdittiin, että leffateatterin ei tarvitse olla kaupallista toimintaa. Esimerkiksi pop up -näytöksiä voisi esittää myös jossain muussa sopivassa tilassa lähistöllä. Sellainen voi olla vaikkapa jokin koulun tila.

Nyt tiloja elokuvien esittämiseen haravoidaan Myyrmäen keskustan tuntumasta ja nuoret saisivat tilansa Myyrmäki-talosta. Kinomyyrin tilojen muutostyöt alkanevat ensi kesänä. Isomyyri puretaan näillä näkymin vuoden 2023 aikana ja sen paikalle rakennetaan asuntoja sekä liike- ja palvelutiloja.

Kinomyyrin yrittäjä lopetti elokuvien esittämisen joulukuussa 2020.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut