Myyrmäessä halutaan säilyttää mahdollisuus elokuvien esittämiseen ja nyt Kinomyyrin "seuraajalle" etsitään toista paikka

Myyrmäessä nousi hiljattain poru, kun Vantaan kaupunki kertoi suunnittelevansa uutta nuorisotilaa entisen elokuvateatterin Kinomyyrin paikalle Myyrmäki-taloon. Uutta tilaa tarvitaan, koska nykyiset nuorisotilat poistuvat käytöstä ostoskeskus Isomyyrin purkamisen vuoksi.

Kinomyyrissä elokuvissa käyneet harmittelivat hyvän leffateatteritilan tuhoamista ja kaupunki sai asiasta paljon palautetta, vaikka ymmärrystä nuortenkin tarpeelle on.

Kaupunkikulttuurin toimialalla todettiin, että eniten palautteen antajat kaipasivat kaupungin sponsoroimia matineaelokuvia ja senioreille suunnattuja näytöksiä. Sen perusteella pohdittiin, että leffateatterin ei tarvitse olla kaupallista toimintaa. Esimerkiksi pop up -näytöksiä voisi esittää myös jossain muussa sopivassa tilassa lähistöllä. Sellainen voi olla vaikkapa jokin koulun tila.

Nyt tiloja elokuvien esittämiseen haravoidaan Myyrmäen keskustan tuntumasta ja nuoret saisivat tilansa Myyrmäki-talosta. Kinomyyrin tilojen muutostyöt alkanevat ensi kesänä. Isomyyri puretaan näillä näkymin vuoden 2023 aikana ja sen paikalle rakennetaan asuntoja sekä liike- ja palvelutiloja.

Kinomyyrin yrittäjä lopetti elokuvien esittämisen joulukuussa 2020.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut