Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kahvilaketju Pupusaari avasi lähiökahvilan Jokiniemeen – yritys tähyilee jo uusia kahvilapaikkoja Vantaalta

Kahvilaketju Kahvila&Putiikki Pupusaari avasi ensimmäisen liikkeensä Espoon ulkopuolelle Jokiniemeen viime viikonloppuna.

Tilaisuus laajentua Vantaalle tuli odottamatta. Lumo Kodit tarjosi yrittäjäpariskunta Linda Mustakarille ja Juhani Kähöselle liiketilaa vuokralle valmistumaisillaan olevasta kerrostalosta.

– Meitä kiehtoi, että talo on rakennettu yhteisöllisyyttä ajatellen. Siellä on yhteisiä tiloja missä asukkaat kohtaavat. Se sopi meidän konseptiin hyvin, kertoo Mustakari.

Pupusaaren ajatus on luoda lähiökahviloita, jonne voi poiketa vaikkapa aamiaiselle tai latelle lähellä kotia.

– Asiakaspalvelu on meidän kilpailuvaltti isompiin kahvilaketjuihin nähden, toteaa Mustakari.

Kivenheiton päässä Jokiniemen kahvilasta sijaitsee kauppakeskus Dixi ravintolakeskittymineen. Tämä ei pupusaarelaisia hetkauta.

Emme halua olla ostoskeskuksissa vaan kivijaloissa.

– Kilpailu on aina hyvästä. Meidän konsepti on kuitenkin erilainen. Emme halua olla ostoskeskuksissa vaan kivijaloissa tai lähiöiden keskiössä.

Ketju tekee yhteistyötä pienten lähituottajien kanssa.

– Olemme etsimässä leipomokumppania Vantaalta, mainitsee Mustakari.

Ensimmäinen Pupusaari-kahvila avautui Kivenlahdessa huhtikuussa 2020. Pandemia oli juuri sulkenut ravintolat nouto- ja kotiinkuljetusmyyntiä lukuun ottamatta. Avata täytyi ennen koronaa tehtyjen suunnitelmien mukaisesti. Linda Mustakari kertoo, ettei tiennyt jatkuuko ketjun tarina ensimmäistä kesää pidemmälle.

– Mutta niin me selvisimme. Ihmiset halusivat tukea pientä ja ostaa läheltä.

Tämän jälkeen ketju on laajentunut lyhyessä ajassa Soukkaan ja Olariin ennen Jokiniemeä.

– Ei tämä ole missään nimessä ollut helppoa. Minun on vaikea vielä reflektoida mitä tässä on tapahtunut viimeisen alle kahden vuoden aikana.

Jokiniemen kahvila on saanut innostuneen vastaanoton, kertoo Pupusaaren operatiivinen päällikkö Anna Viinikka. Moni on poikennut kävelyllään uteliaana sisään kahville.

– On käynyt jo vakioasiakkaitakin päivittäin, mikä on ihanaa.

Linda Mustakari on kiinnostunut avaamaan lisää Pupusaaria Vantaalle. Sopivien tilojen löytäminen niin sijainniltaan kuin ominaisuuksiltaan on hankalaa. Elintarvikekäytössä olevien kiinteistöjen vaatimukset ovat tarkoin määritelty.

– Meille voi vinkata, jos on sopivia tiloja mihin kaivattaisiin kahvilaa, toteaa Mustakari.

Hän arvelee ketjun kuitenkin pitävän pienen hengähdystauon laajentumisen suhteen. Vantaalle Pupusaari on kuitenkin tullut jäädäkseen.

– Odotamme innolla mitä vuodet Vantaalla tuo tullessaan!