Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Uuden, uljaan kaupunkikulttuurikeskuksen tilat ovat vasta betoninen runko Kivistön juna-aseman vieressä, mutta sinne, Kivistön palvelukeskittymän yhteyteen, aletaan jo suunnitella toimintoja ja sisustusta.

Keskuksen runsaaseen 1 600 neliöön tehdään tiloja kaikenikäisille kivistöläisille ja muillekin vantaalaisille. He saapuvat keskukseen vaikkapa kuuntelemaan musiikkia sadan hengen konserttisaliin, aikuisopiston kurssille, lukemaan kirjastoon, tekemään etätöitä tai musisoimaan äänitysstudioon.

Nuoriso pääsee nykyisistä pienistä väliaikaistiloista isoon ”omaan siipeen”, johon tulee muun muassa keittiö kokkailua varten sekä peli- ja hengailutilat biljardipöytiä unohtamatta.

– Kaupunkikulttuurikeskukseen tulee noin 20 erilaista tilaa kaupunkilaisten käyttöön, kertoo kirjasto- ja asukaspalvelujohtaja Iiris Lehtonen.

Väliaikainen kirjasto muuttuu uusissa tiloissa ”suuren kirjaston tasoiseksi” ja asukastila Rubiini siirtyy Rubiinikehältä keskuksen suurempiin tiloihin.

Keskuksen tiloista noin puolet on varattavissa asukkaiden, erilaisten asukasryhmien ja järjestöjen omatoimiseen käyttöön, kuten juhliin ja kursseihin.

Kulttuurijohtaja Annukka Larkio tietää jo, että harrastajataiteilijat toivovat paikkaa, jossa omia teoksiaan voisi esitellä yleisölle ja siksi keskukseen tulee galleriaseinä.

Kulttuurin painopiste on lapsissa ja lapsiperheissä.

Kaupunkikulttuurikeskus rakennetaan Kivistön palvelukeskittymän kolmanteen kerrokseen, ja se otetaan käyttöön keväällä 2023. Sitä ennen on kuitenkin paljon tehtävää niin rakentajilla, viranhaltijoilla kuin vantaalaisillakin.

Yksikönpäällikkö Leena Rusanen sanoo, että nyt uuteen tilaan aletaan luoda sielua ja sisältöä. Siksi kaupunkilaisia tarvitaan mukaan.

Ideoita ja ehdotuksia toivotaan kyselyyn, joka on avoinna Osallistuva Vantaa -verkkosivulla 5. joulukuuta saakka. Jo aiemmin on pidetty työpajoja eri asukasryhmien kanssa.

Ensi keväänä järjestetään kyselyjä, erilaisia tapaamisia ja tapahtumia. Niiden teemoina ovat tilojen kalustus, audiovisuaaliset varusteet, taide ja yhteistyö- sekä toimintamallit.

Syksyllä alkaa käyttövuorojen haku asukasjärjestölle sekä keskuksen toiminnan ja tapahtumien suunnittelu.

Nimikilpailukin on tulossa, sillä Kivistön kaupunkikulttuurikeskus kaipaa hiukan napakampaa nimeä.

Lue myös: Tällaista kauppakeskusta Kivistöön suunnitellaan – uuteen keskukseen tulossa kahviloita, ravintoloita, erikoisliikkeitä ja ehkä Lidl

Nyt se on varmaa: Lidl ja S-market Kivistön palvelukeskukseen

Kivistön megakauppakeskus kutistui Prisma-sarjaan – Valmis aikaisintaan keväällä 2021