Fazerin Vaaralan tehtaalla valmistetaan yhtiön suosituinta makeista, Sinistä maitosuklaata, joka täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Suklaata valmistetaan vuonna 1922 syntynyttä reseptiä mukaellen.
Sinistä suklaata viedään Vantaalta ulkomaille kymmeniin maihin, eniten Ruotsiin.
Fazer on yksi harvoista suklaan
valmistajista, jotka vielä käyttävät tuoretta maitoa tuotannossaan. Yhden 200 gramman suklaalevyn valmistamiseen tarvitaan kolme lasillista maitoa.
Fazerin Sinisestä julkaistaan juhlavuotena Paula Salvianderin suunnittelema postimerkki.
Lue myös: Fazer suunnittelee laajenemista – mutta ei välttämättä Vantaalle
Fazer investoi 8,5 miljoonaa euroa Vantaalle – kauratuotteille kaksi valmistuslinjaa
Maistuuko sinullekin? Yle: Tässä on Suomen ylivoimaisesti suosituin makeinen