Vantaalla tehdään Fazerin hittituotetta, jonka resepti on 100 vuoden takaa

Fazerin Vaaralan tehtaalla valmistetaan yhtiön suosituinta makeista, Sinistä maitosuklaata, joka täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Suklaata valmistetaan vuonna 1922 syntynyttä reseptiä mukaellen.

Sinistä suklaata viedään Vantaalta ulkomaille kymmeniin maihin, eniten Ruotsiin.

Fazer on yksi harvoista suklaan

valmistajista, jotka vielä käyttävät tuoretta maitoa tuotannossaan. Yhden 200 gramman suklaalevyn valmistamiseen tarvitaan kolme lasillista maitoa.

Fazerin Sinisestä julkaistaan juhlavuotena Paula Salvianderin suunnittelema postimerkki.

Lue myös: Fazer suunnittelee laajenemista – mutta ei välttämättä Vantaalle

Fazer investoi 8,5 miljoonaa euroa Vantaalle – kauratuotteille kaksi valmistuslinjaa

Maistuuko sinullekin? Yle: Tässä on Suomen ylivoimaisesti suosituin makeinen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut