Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Vantaalle avautumassa uudenlainen lähituottajien keskus, jossa ei ole kassoja – "Jos kauppa menestyy Vantaalla, avaan seuraavan Espooseen"

Varistoon on rakenteilla uudenlainen lähituottajien myyntikeskus. Yrittäjä Kaj Pelamo haluaa tarjota pien- ja lähituottajille mahdollisuuden saada elintarvikkeita ja muita tuotteita myyntiin saman katon alle. Kai se on kauppa -niminen yritys haluaa ravistella perinteisiä kaupan käynnin tapoja. Kaupan on tarkoitus avautua kesäkuun alussa.

– Ruoan tai tuotteen myyntihinnan päättää tuottaja, ei kauppa, Pelamo sanoo.

Pelamo on tehnyt myyntityötä 20 vuoden ajan ja kokee, ettei ole aina saanut riittävän hyvällä hinnalla tuotteita myyntiin kauppojen hyllyille. Nyt tuottaja itse päättää hinnan ja vuokraa tilaa hyllyn verran tai enemmän Martinkyläntiellä sijaitsevasta lähes 6 000 neliön keskuksesta.

Myös asiakkaiden maksutapa on uusi.

– Tuotteita ei makseta kaupassa, vaan jokainen asiakas päättää kotona miten ja milloin maksaa ostoksensa, verkkomaksuna tai laskulla. Kauppaan pääsee puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla, tätä kehitetään parhaillaan suomalaisen yrityksen kanssa, hän selvittää.

Kaupassa ei siis ole kassoja. Pelamo suunnittelee ottavansa myyntiin muun muassa lähituottajien kananmunia, vihanneksia, hedelmiä, hunajaa, kahvia, olutta ja lemmikkieläinten ruokaa.

Pelamo tietää ottaneensa ison riskin, mutta uskoo bisnesideaansa. Hän myy yrityksen osakkeita, joiden omistajilla on mahdollisuus saada kaupan hävikkituotteita.

– Jos kauppa menestyy Vantaalla, avaan seuraavan Espooseen, hän suunnittelee.