Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhasta paloasemasta tulee pop up -tila ja osa kulttuuritehdasta – "Vernissan remontti tulee varmasti herättämään huomiota"

Vernissan remontti on peruskorjausta, joka tuo tullessaan myös uutta. Kulttuuritehtaan johdossa toimiva kulttuurisen nuorisotyön esimies Vesa Peipinen iloitsee muun muassa kellarikerrokseen saatavista musiikkitiloista ja alakulttuuriklubiksi ainakin alustavasti kutsutusta tilasta, jossa on mahdollista järjestää pienimuotoisia tapahtumiakin.

– Ja kuvataidetilakin on uutta. Toimintaa meillä toki on ollut, mutta ei siihen varsinaisesti osoitettua tilaa, Peipinen lisää.

Vanha paloasema naapurista kunnostetaan myös osaksi Vernissaa.

–  Sitä käytetään pop up -tilana näyttely- ja kesätoimintoihin ja yleensäkin muuntuvana ja joustavana tilana.

Vernissan ympäristöäkin kunnostetaan taidetoimintaa ja virkistyskäyttöä silmällä pitäen.

– Esimerkiksi taideleirimme voivat kesällä levittäytyä piha-alueille. Jokivarren luontoa on tarkoitus hyödyntää osana taidetoimintaa, kestävän kehityksen asiathan kiinnostavat nuoria, Peipinen linjaa.

– Piha-alueella voitaisiin käyttää myös valoprojisointeja niin, että sekä rakennuksen että ympäristön arvoa saadaan korostettua.

Alapihalle on tulossa amfiteatterimainen rakenne, jonka portaittainen katsomo palvelisi niin rentoa oleskelua kuin esitysten ja konserttien seuraamistakin. On kuitenkin auki, millainen esitysalusta paikalle olisi toteutettavissa.

– Piha kun on myös ikään kuin julkista kulkutilaa, jossa kulkua voi tulevaisuudessa vähän vilkastuttaa sillan ali suunniteltu väylä Silkkitehtaan suuntaan, Peipinen toteaa.

Yleisön kulkua Vernissasaliin puolestaan sujuvoittaa uusi ulkoa tuleva sisäänkäynti, joka rakennetaan rakennuksen pääovesta vasemmalle.

Peipinen on tulevaan remonttiin tyytyväinen.

– Se on hieno satsaus kaupungilta ja siinä kunnioitetaan rakennuksen historiaa ja luonnetta. Remontti tulee varmasti herättämään paljon kiinnostusta ja huomiota.