Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammiston meluhaittaa torjutaan nopeusrajoituksilla – Tammistonkujalle ei koskaan rakennettu suunniteltua meluestettä

Talouden tasapainottamis- ja velkaohjelma vei rahat.

Vantaan kaupungin ympäristödirektiivin mukaisessa meluntorjunnan toimintasuunnitelmassa 2013–17 Tammiston kauppatien kylkeen Tammistonkujan pohjoispuolelle suunniteltiin meluestettä. Paikka oli tärkeysjärjestyksessä sijalla neljä.

Tämän päivän tilanne on se, että meluestettä ei ole rakennettu. Yhdeksi syyksi kaupungininsinööri Henry Westlin mainitsee Vantaan talouden tasapainottamis- ja velkaohjelman, joka supisti investointirahoja.

Vuosien 2018–2022 suunnitelmassa kohdetta ei enää ole. Se poistettiin Westlinin mukaan siksi, että meluntorjunta hoidettiin alentamalla Tammiston kauppatien nopeusrajoitus pysyvästi 40 kilometriin tunnissa.

Tammistoon on tulossa myös kameravalvontapiste, joka hillitsee ylinopeuksia.

Uudenmaan ely-keskus pudotti Tuusulanväylän nopeusrajoituksen Paloheinän ja Kehä III:n välillä 100:sta 80:een vuonna 2018. Yhtenä perusteena oli juuri melun torjuminen.

Lue myös: Liikenteen melu piinaa vilkkaiden väylien halkomaa Vantaata, mutta rahat meluesteisiin puuttuvat – Hakunilassa meteli jakaa asukkaiden mielipiteet