Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harri Syrjänen ja Hans Välimäki kertovat, millaisen ravintolan perustaisivat juuri nyt – "Olisiko se edes viisasta?"

Ravintola-ala menetti paljon työvoimaa korona-aikana. Kysyimme julkkiskokeilta Hans Välimäeltä ja Harri Syrjäseltä, millaisen ravintolan he perustaisivat juuri nyt, kun ala on jälleen tolpillaan.

Aivan ensimmäiseksi Välimäki naurahtaa.

– Olisiko se (perustaminen) edes viisasta? Miettisin ensin aika tarkkaan ympäristön, että mihin sellainen ravintola voisi sopia. Persoona ja persoonallisuus ovat totta kai keskeisiä kriteereitä. Jos ylimalkaisesti ajatellaan, ruoka ei mene koskaan pois muodista, Välimäki sanoo.

Myös pitkäjänteisyys on olennaisia kriteereitä.

– Konseptin tulisi olla sellainen, joka kestää pidempään kuin yksi tai kaksi vuotta.

Onko Välimäellä nyt mielessä uutta konseptia?

– Jos sellainen olisi, en sitä tässä kertoisi.

Välimäen kollega Harri Syrjänen kertoo, että miehen syksy on alkanut Pizzadogin parissa. Syrjäsen kehittelemä pizzeria avasi ovensa syyskuussa Helsingin Kampissa, ja tavoitteena on että toimintaa laajennetaan ympäri Suomen.

– Minä olen juuri perustanut pilvessä toimivan pizzerian. Ehkä vertaus on vähän huono, mutta kyseessä on siis ravintola, jossa ei ole asiakaspaikkoja, vaan sieltä haetaan Woltin kautta tai itse noutamalla. Idea tuli mieleen jo vuosia sitten, toteutus sitten nyt.

Syrjänen hakee synergiaetuja sillä, että Pizzadogin liiketila on keskustassa sijaitsevan henkilöstöravintolan tiloissa.

– Heidän touhunsa on aamuvarhaisesta iltapäiväkolmeen, ja me jatkamme sitten sen jälkeen. Säästämme vuokrakuluissa ja huolehdimme siitä, että tilalla on käytännössä lähes ympärivuorokautinen käyttö, hän kertoo.

Syrjäsen mukaan tarkoitus on hakea muualtakin Suomesta kustannustehokkaita vuokrapaikkoja.

– Helsingin keskustasta sellainen oli vaikea löytää, hän myöntää.

Mitä sitten kollega Hans Välimäki ajattelee ravintolasta, joka toimii pelkällä noutoperiaatteella?

– En itse välttämättä lähtisi siihen, sillä minun ajattelussani kate ja kannattavuus tulee siitä, että ihmiset jäävät ravintolaan syömään, Välimäki kuvailee.