Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan vuoden yrittäjä teki harrastuksestaan menestyksekkään bisneksen – ”Kun korona tuli, en jäänyt voivottelemaan”

Tuija Nikkilä pyörittää kuntosaleja Vantaalla ja Helsingissä.

– Tämä oli todella iso yllätys, en osannut odottaa. Tuntuu erittäin hyvältä, kun saa tunnustusta. Valinta vuoden yrittäjäksi on urallani iso merkkipaalu, kiittelee kuntosaliyrittäjä Tuija Nikkilä Vantaan yrittäjät ry:tä.

Yrittäjäyhdistys valitsi Nikkilän Vantaan vuoden yrittäjäksi 2022.

Nikkilä on työskennellyt liikunta-alan yrittäjänä pian 23 vuotta. Hän pyörittää kahta naisille suunnattua kuntosalia, Vantaalla Ladyt Myyrmäkeä ja Helsingissä Ladyt Kannelmäkeä.

Viralliselta nimeltään Nikkilän yhtiö on Kuntokeskus Kivaolo Oy. Hän perusti yrityksen 1999, ja sen toiminta alkoi Myyrmäessä maaliskuussa 2000.

Ennen yrityksen perustamista hän ohjasi ryhmäliikuntatunteja, ja Myyrmäessä hän on nyt liikuttanut kuntoilijoita 30 vuoden ajan.

– Opiskelin aikoinaan fysioterapeutiksi ja pääsin ryhmäliikunnanohjaajaksi Myyrmäen pieneen liikuntakeskukseen Jönsaksentielle. Se on sama rakennus, jossa kuntosalini sijaitsee, Nikkilä kertoo Vantaan Sanomille.

Nikkilä uskoo valintansa olevan monen asian summa.

Haluan mennä eteenpäin enkä jäädä paikalleni junnaamaan.

– Työskentelen kuntosaliyrittäjänä omasta intohimosta ja rakkaudesta lajiin. Pikkutytön harrastuksesta on tullut pikkuhiljaa ura.

Nikkilä kertoo saavansa valtavasti voimaa asiakkaista ja heidän positiivisesta palautteestaan.

– Haluan mennä eteenpäin enkä jäädä paikalleni junnaamaan, hän kuvaa.

Vantaan yrittäjät kertoo tiedotteessaan, että Nikkilän yritys on toiminut kannattavasti koronasta huolimatta. Liikevaihto on viime vuosina ollut miljoonan euron luokkaa.

Koronarajoitusten aikana Nikkilä päätti striimata ryhmäliikuntatunteja. Lisäksi kuntoiluvälineitä toimitettiin kotiovelle, personal trainer -tapaamisia järjestettiin etänä, ja ajoittain salille pääsi yksi henkilö kerrallaan.

– Kun korona tuli, en jäänyt voivottelemaan, vaan halusin pitää yhteyden asiakkaisiin. Ajattelin, ettei voida vain odottaa, että tilanne paranee. Samalla oli tärkeää tarjota henkilökunnalle töitä, Nikkilä summaa.

Vantaan yrittäjien mukaan Nikkilä osoitti ketteryyttä, joustavuutta ja luovuutta ja otti digiloikan hetkessä.

Osa korona-aikana kehitetyistä virtuaalipalveluista jäi pysyviksi Ladyt kuntosalien palveluiksi.

– Ne ovat tulleet jäädäkseen. Monet kuntoilijat haluavat esimerkiksi lomaillessaan jumppailla tuttujen kasvojen kanssa.

Nikkilän kuntosalit tarjoavat saliharjoittelun lisäksi ryhmäliikuntaa, tunteja ikäihmisille, virtuaalitunteja, personal trainer -palveluja ja hyvän olon hoitoja.

Nikkilä puhuu mielellään yhteisöllisyyden voimasta.

– Kiitos tästä tunnustuksesta kuuluu asiakkaille, henkilökunnalle ja omalle perheelle. Sitoutuneet asiakkaat ja henkilöstö luovat uskoa. Yksin ei voi saavuttaa tavoitteita, vaan yhdessä – me olemme kuin lätkäjoukkue, jossa jokaisella on roolinsa, Nikkilä sanailee.

Nikkilän yritys työllistää 18 työntekijää.  

Helsingin Länsi-Pakilassa asuva yrittäjä kertoo, että jatkossa hän koettaa kehittää nykyisiä kuntosaleja.

– Tällä hetkellä minulla ei ole laajentamissuunnitelmia, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Haluan laittaa kaksi toimipistettämme niin hyvään tikkiin kuin mahdollista, Nikkilä kertoo.