Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Koska Hesburger on sulkemassa ravintolansa Venäjällä? – Nyt tuli vastaus

Hesburgerin päätöksenteko Venäjällä sijaitsevan liiketoiminnan osalta on herättänyt paljon keskustelua viime viikkoina. Kriittisimmissä näkemyksissä on jopa arvioitu sitä, onko yhtiö poistumassa maasta lainkaan.

Nyt yhtiö on toimittanut julkisuuteen tiedotteessa, jossa se kertoo että Hesburgerin kaikkien omien ravintoloiden ovet sulkeutuvat Venäjällä huhtikuun puolivälin ja huhtikuun viimeisen päivän välisenä aikana. Paikallisille yrittäjille on lähtenyt myös purkuilmoitus, jossa heille on ilmoitettu, että ravintoloiden ovet on suljettava välittömästi.

IL: Hesburgerin nimissä haettiin Venäjälle työntekijöitä vielä tiistaina – Nyt kommentoi yhtiö, mistä on kyse

Milloin Hesburger sulkee ravintolansa Venäjällä? – Toimitusjohtaja vastaa kritiikkiin ja kertoo aikataulutavoitteen

IL: Pikaruokaketju Hesburgerin ongelmat työsuojelussa jatkuvat – puutteita on havaittu esimerkiksi valaistuksessa ja lattioiden liukkaudessa

Ravintoloiden sulkemisaikataulua ovat yhtiön mukaan hidastaneet huoli henkilökunnan turvallisuudesta sekä juridiset haasteet.

Hesburgerilla on myös seitsemän ravintolaa Ukrainassa. Kaikki nämä ravintolat sijaitsevat Kiovassa.

– Tietojemme mukaan kaikki ukrainalaiset työntekijämme ovat elossa. Ravintoloita ei ole myöskään tuhoutunut taisteluissa. Emme avaa yhtään ravintolaa, ennen kuin se on täysin turvallista kaikille työntekijöille ja asiakkaille. Maksamme kaikille paikallisille työntekijöille edelleen täyttä palkkaa, kertoo Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela yhtiön toimittamassa tiedotteessa.