Skumppajoogassa lasin tehtävänä on varmistaa, ettei homma mene liian vaikeaksi ja vakavaksi.
Ravintola Backaksen ympärillä on noin 33 hehtaaria maalaismiljöötä. Se oli yksi syy siihen, että ravintola päätti järjestää liikuntatunteja myös muille kuin yritysasiakkaille.
Oikean lajin etsiminen otti aikansa.
– Ensin testasimme puistojumppaa, mutta sinne ei tullut ketään. Sen jälkeen kokeilimme puistojoogaa, ja sinne tuli muutamia ihmisiä. Puistojoogan vaihduttua skumppajoogaksi tunnit ovat olleet loppuunmyytyjä, Ravintola Backaksen yrittäjä Mireka Kantanen kertoo.
Kantanen uskoo, että suosion syynä on matala kynnys. Skumppajooga kuulostaa riittävän hullunkuriselta eikä lainkaan tiukkapipoiselta rehkimiseltä.
Tunneilla on ollut juuri sellainen tunnelma, jota Kantanen toivoi.
Tunnit ovat olleet loppuunmyytyjä.
Backaksen yrittäjä Mireka Kantanen
– Ympärillä on vehreä, kaunis maalaismiljöö, linnut laulavat ja joogataan porukalla lasi kädessä. Siinä rauhoittuu, itsekin skumppajoogaan ihastunut Kantanen toteaa.
Mukana tunneilla on ollut niin kaveriporukoita, yksittäisiä joogaajia kuin muun muassa äiti-tytärkaksikkoja.

Backaksessa skumppajoogaa vetävät Erimoverin ohjaajat. Tärkeintä ei ole kuohuviinin litkiminen, vaan hauskanpito ja yhdessä tekeminen, Erimover Oy Ab:n myynti- ja markkinointijohtaja Sonja Laurén korostaa.
Laurén lisää, että juomalasilla on kuitenkin oma tärkeä roolinsa.
– Jooga-asanoiden eli asentojen tulee skumppajoogassa olla niin helppoja, että niitä tehdessään voi pitää lasia kädessä.
Tunnit ovat Laurénin mukaan tarkoitettu ennen kaikkea mielen hyvinvointia lisäämään. Toki luvassa on aina myös liikuntaa.
Skumppajooga sopii kaikille ja kuohuviinistä on aina tarjolla myös alkoholiton vaihtoehto.
Skumppajoogatuntien järjestäminen ei ole Ravintola Backaksen ainoa tapa hyödyntää puistomaista ympäristöä.
Vanhassa juurruttamossa on avattu Kesäkahvila Olohuone, jossa järjestetään muun muassa livemusiikin säestämiä afterwork-iltoja ja sunnuntaibrunsseja.
– Olemme miettineet Backakseen myös viinin ja taiteen yhdistävää konseptia, yrittäjä Kantanen kertoo.