Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Kuvalehti selvitti: useissa McDonald’s-ravintoloissa suuria puutteita ruoanturvallisuudessa Vantaalla – "Ravintolassa oli niin saastaista, että neljän päivän aikana en uskaltanut syödä siellä mitään"

Pikaruoka-alan ongelmat työoloissa ja toisaalta ruoan turvallisuudessa näkyvät myös osassa McDonald´s-ravintoloissa.

Suomen Kuvalehden laajan selvityksen mukaan ongelmia on erityisesti seitsemää McDonaldsia pääkaupunkiseudulla pyörittävän yrittäjän ravintoloissa. Vantaalla yrittäjällä on McDonald´s-ravintolat Kaivokselassa, Varistossa ja Tuupakassa.

Lehden jutussa kerrotaan, miten useissa ravintoloissa laiminlyötiin hygieniaohjeistusta ja ruoan turvallisuuteen liittyviä ohjeita.

Eniten moitteita saavat selvityksen mukaan juuri yrittäjän Vantaalla omistamat ravintolat.

– Ravintolassa oli niin saastaista, että neljän päivän aikana en uskaltanut syödä siellä mitään, vettä join, koska oli pakko juoda, Tuupakan McDonald’s-ravintolassa tuurausvuoroja tehnyt työntekijä kertoo Suomen Kuvalehdelle.

Myös henkilöstön johtamisessa ja työoloissa oli puutteita. Ravintoloita pyöritettiin Suomen Kuvalehden mukaan usein alimiehityksellä.

Jo aiemmin eri mediat ovat kertoneet muun muassa Hesburgerin ja kahvilaketju Espresso Housen epäasiallisista työoloista ja ravintoloiden puutteellisesta hygieniasta.