Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isiä juhlitaan lohimuffinsseilla, kahden suklaan browniella ja mantelicroissanteilla, katso reseptit

Tulevana sunnuntaina vietetään isänpäivää, ja yksi tapa ilahduttaa isää on valmistaa jotain herkullista joko heti aamiaiselle tai vaikka päiväkahville.

Näissä isänpäiväresepteissä aineksia ei vaahdoteta, vatkata tai erotella, vaan sekoittamisen, rullaamisen ja paistamisen taidot riittävät.

Siksi ne onnistuvat myös perheen pieniltä leipureilta ainakin vanhemman valvonnassa.

Suolaisesta pitävälle sankarille voi leipoa lohimuffinsseja.

Taikina valmistuu sekoittamalla, ja sinne upotetaan reilusti kylmäsavulohta.

Muffinssit voi tarjota lämpöisinä tai jäähtyneinä.

Suklaan ystävä puolestaan ilahtuu kahden suklaan brownieista.

Leivonnainen on sekoitus brownieta ja sen vaaleaa versiota blondieta. Molemmat taikinat ladotaan vuorotellen samaan paistovuokaan ja sekoitetaan tiikerikakun tyyliin keskenään.

Lopputuloksena on joko raidallinen tai marmoroitu leivonnainen sekoitustyylistä riippuen. Olipa ulkonäkö mikä tahansa, tällaisen suklaaleivospalan jälkeen kovinkaan suklaan ystävä tuskin haluaa santsata heti.

Mantelicroissantit sopivat niin ikään makealle person ihmisen juhlapöytään.

Perinteinen tapa valmistaa croissantit on käyttää valmiita, hieman jo kuivahtamaan päässeitä croissantteja, jotka saavat mantelitäytteestä ja -kuorrutteesta uuden elämän.

Mantelicroissantit voi valmistaa kuitenkin myös valmiista croissant-taikinasta tuoreeltaan. Silloin lopputulos ei ole yhtä lehtevä mutta toisaalta mantelimassa sulautuu leivonnaiseen tasaisemmin.

Jos et osaa päättää, kummalla tekniikalla croissantit tekisit, kokeile molempia!

Mantelicroissantit

6 kappaletta

6 croissanttia tai 1 paketti (240 g) valmista croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

(1 dl maitoa, jos käytät valmiita croissantteja)

1 dl mantelijauhetta

1 dl tomusokeria

1 kananmuna

50 g pehmeää voita

1 sitruunan kuori

0,5 dl mantelilastuja

1 Valmista ensin mantelitäyte sekoittamalla kulhossa mantelijauhe, tomusokeri, kananmuna, huoneenlämpöinen voi ja sitruunankuoriraaste.

2 Jos käytät valmiita croissantteja, leikkaa niiden sisälle tasku mantelitäytettä varten ja kostuta croissantit maidossa. Jos teet croissantit taikinasta, avaa paketti ja levitä taikinakolmiot leivinpaperilla vuoratulle pellille.

3 Levitä 2/3 mantelitäytteestä croissantien sisälle tai croissant-taikinan päälle. Jos teet croissantit taikinasta, rullaa ne tässä vaiheessa croissantin muotoon.

4 Levitä loput mantelitäytteestä croissantien päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.

5 Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes croissantit ovat saaneet väriä tai ovat kypsiä.

Lohimuffinssit

10 kappaletta

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2,5 dl juustoraastetta

1 kananmuna

25 g voita sulatettuna

2 dl maitoa

100 g kylmäsavulohta

2 rkl ruohosipulia

1 Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste.

2 Riko eri kulhoon kananmuna. Lisää joukkoon voisula ja maito.

3 Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Leikkaa joukkoon saksilla ruohosipuli silpuksi.

4 Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

5 Jaa taikina muffinssivuokiin siten, että muffinsseille jää varaa kohota noin kolmanneksen.

6 Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Gluteeniton kahden suklaan brownie

12 annosta

150 g voisulaa

1 dl fariinisokeria

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

0,5 dl kaakaojauhetta

1 dl valkosuklaahippuja

1 dl tummasuklaahippuja

1 Yhdistä kulhossa voisula, sokerit ja vaniljasokeri.

2 Riko joukkoon kananmunat ja sekoita nopeasti.

3 Jaa puolet taikinasta toiseen kulhoon.

4 Lisää yhteen taikinaan 1,5 dl gluteenitonta jauhoa, 0,5 tl leivinjauhetta ja 1 dl valkosuklaahippuja.

5 Lisää toiseen taikinaan 1 dl gluteenitonta jauhoa, 0,5 dl kaakaojauhetta, 0,5 tl leivinjauhetta ja 1 dl tummasuklaahippuja.

6 Vuoraa suorakulmainen kakkuvuoka (noin 25 x 15 cm) leivinpaperilla. Kaada molemmat taikinat vuoronperään vuokaan. Sekoittele taikinoita hieman esimerkiksi hammastikulla, jotta saat marmoroidun tai raidallisen kuvion.

7 Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat brownien paloiksi.